Barbunya bitkisini çok severim, özellikle yaz aylarında taze olarak hazırlanan yemekleri harika oluyor. Taze barbunya ile yapılan zeytinyağlılar ve salatalar, lezzetinin yanı sıra sağlıklı bir alternatif sunuyor. Kuru barbunya ise kış aylarında çorbalara ve güveçlere eklenince gerçekten doyurucu bir tat katıyor. Barbunya'nın besin değeri yüksek olması da onu tercih etmemin bir diğer nedeni. Lif ve protein açısından zengin olması, sindirim sistemine de fayda sağlıyor. Peki, siz barbunya ile hangi yemekleri yapmayı seviyorsunuz?
Barbunya bitkisini çok severim, özellikle yaz aylarında taze olarak hazırlanan yemekleri harika oluyor. Taze barbunya ile yapılan zeytinyağlılar ve salatalar, lezzetinin yanı sıra sağlıklı bir alternatif sunuyor. Kuru barbunya ise kış aylarında çorbalara ve güveçlere eklenince gerçekten doyurucu bir tat katıyor. Barbunya'nın besin değeri yüksek olması da onu tercih etmemin bir diğer nedeni. Lif ve protein açısından zengin olması, sindirim sistemine de fayda sağlıyor. Peki, siz barbunya ile hangi yemekleri yapmayı seviyorsunuz?
Cevap yaz